ÇEŞİTLİLİK YÖNETİMİ ve ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK SERTİFİKA PROGRAMI

Çeşitlilik Yönetimi ve Çok Kültürlülük Sertifika Programımızın İkincisi Başlıyor!

Genel:

Çalışma Hayatının Çeşitlilik Odaklı Yapılandırılması Projesi (İş’te BirlİKte);

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Hrant Dink Vakfı Sivil Toplumu Güçlendirme Hibe Programı kapsamında hayata geçirilen “Çalışma Hayatının Çeşitlilik Odaklı Yapılandırılması (İş’te BirlİKte) Projesi”, işe alım süreçlerinde ve çalışma hayatında fırsat eşitliğinin sağlanmasını, çalışma hayatının toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği bağlamında insan haklarına ve bireysel özgürlüklere saygılı bir yapıya kavuşturulmasını hedeflemiştir. Proje kapsamında, STK ve şirketlerin insan kaynakları departmanlarına yönelik tutum ve algı ölçme araştırması yapılmış, iş dünyasının önemli üyeleri ile bölgesel yuvarlak masa toplantıları düzenlenmiş, kurumların insan kaynakları birimlerine yönelik açık erişimli bir eğitim verilerek sonrasında bir rehber hazırlanmıştır.

CDHU Erasmus+ projesi:

Proje, sosyal açıdan çeşitlilik içeren bir toplumda yaşamak, çalışmak ve okumak için gerekli zihniyet, beceri ve araçları sağlayarak 15-29 yaş arası gençlerin duygusal ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlar. Kültürel öğrenmede kanıtlanmış uzmanlığa sahip kültürel çeşitliliği teşvik edecek bir metodoloji, öğrenme kursu ve öğrenme deneyimi yaratacak organizasyonları bir araya getirir.

Eğitimin Amacı :

İstanbul Gedik Üniversitesi, CORBİZ ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği iş birliğinde, “Çeşitlilik Yönetimi ve Çok Kültürlülük” Sertifika Programının ikincisini, 14 Mayıs 2022 tarihinde başlatıyoruz. Gerçekleştireceğimiz eğitimin amacı, çeşitlilik, çok kültürlülük ve kapsayıcılık konuları başta olmak üzere katılımcılara temel bilgiler vermek, farklı arka planlara sahip bireylerin iletişim kurma becerilerini güçlendirmek, çeşitliliği anlamak ve yönetmek bu sayede hem kültürel anlayışı güçlendirmek hem de iletişimde yaşanabilecek problemlerin çözümleme becerilerini geliştirmeleri sağlamaktır. Eğitimde yaygın öğrenme yöntemleri kullanılacağı için, katılımcıların daha kalıcı bir öğrenme deneyimi yaşaması mümkün kılınacaktır. Aynı zamanda yaygın öğrenme deneyimi, katılımcılara interaktif bir ortamda eğitim imkânı sunmuş olacaktır.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Eğitime 18-35 yaş aralığında bulunan herkes başvuru yapabilir.

Eğitim İçeriği ve Programı ile Eğitmenler:

HAFTAKONU BAŞLIKLARIEĞİTMEN/KOORDİNATÖR
SAAT
Program Tanıtımı ve Katılımcıların Kendini Tanıtması, Ice Breaker Etkinlikleri 
CORBIZ: Enes Övünç ve Begüm Seyhan
Eğitmenler: İstanbul Gedik Üniversitesi-Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman, Dr. Öğr. Üyesi Ece Erbuğ, Arş. Gör. Gizem Şükran Özalkan, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği – Ayşe Kaşıkırık
SAATÇeşitlilik ve Eğitimde KapsayıcılıkEğitmen: Dr. Öğr. Üyesi Ece Erbuğ veArş. Gör. Gizem Şükran Özalkan – İstanbul Gedik Üniversitesi
SAATKonuşmacıZelal Yalçın -İBB İPA Sosyal Politikalar Koordinatörü 
HAFTAKONU BAŞLIKLARIEĞİTMEN/KOORDİNATÖR
SAATIce Breaker Etkinlikleri CORBIZ – Enes Övünç ve Begüm Seyhan
SAATKapsayıcılıkEğitmen: Ayşe Kaşıkırık – Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği 
SAATKonuşmacıDr. Aylin Löle – Awen for Us kurucusu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sosyal Girişimcisi  
HAFTAKONU BAŞLIKLARIEĞİTMEN/KOORDİNATÖR
SAATIce Breaker Etkinlikleri CORBIZ: Enes Övünç ve Begüm Seyhan
SAATÇok KültürlülükEğitmen: Dr. Ayşin Şişman – İstanbul Gedik Üniversitesi ve Kübra Karakaya – Limak 
SAATKonuşmacıEvrim Kepenek – BİANET Editör   

Eğitim Yeri: Eğitim, İstanbul Gedik Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi’nde olacaktır.

Eğitim tarih ve saati:  14.05.2022 – 21.05.2022 – 28.05.2022 Cumartesi günleri 9.30-12.30 arasıdır.

Eğitim Süresi : 9 Saat

Eğitim Ücreti ve Kayıt :  300 TL(KDV Dahil)

Not: Eğitime devamlı katılım sağlayacak kişiler İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika almaya hak kazanacaktır.

Ayrıntılı Bilgi İçin : 0531 305 32 05

Ödeme işlemleri : Ödeme işlemini, aşağıda yer alan üniversitemiz hesabına yatırarak veya web sayfamızdan, kredi kartıyla ödeme yapmak suretiyle gerçekleştirilebilir. 

HESAP BİLGİLERİ
Banka Adı  : AKBANK T.A.Ş.

Şube Adı    : İMES TİCARİ / 0876

Hesap Adı  : İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ

Hesap No   : 0047374

Iban           : TR62 0004 6008 7688 8000 0473 74

Ayrıntılı Bilgi İçin : 0531 305 32 05

ÖNEMLİ UYARI :

1. Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Kararıyla; Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan katılımcıların, eğitim başlamadan önce bildirmek koşuluyla ve eğitime katılmaması halinde eğitim ücretinin %10’u kesilerek iade yapılacaktır. Eğitimin başlamasından sonra hiç bir suretle eğitim ücreti iadesi yapılmamaktadır.

2. Üniversite eğitimleri başka bir tarihe erteleyebilme ve iptal edebilme hakkına sahiptir. Önemle duyurulur.

3Eğitime katılan tüm katılımcılarımız şu hususlara uyacağını peşinen kabul eder;

“6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca; bu eğitimde kullanılan her türlü ses/ses kaydı, görüntü/görüntü kaydı, her türlü yazı içeren bilgi ve belge, slayt ve sunumlar ve her tür fikri mülkiyet hakkı, eğitimi veren eğitimciye aittir, yalnızca eğitimci tarafından veya eğitimcinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. Bunlar herhangi bir şekilde izinsiz kayda alınamaz, kopyalanamaz, üzerlerinde değişiklik yapılamaz, kiralanamaz, ödünç verilemez, iletilemez ve yayınlanamaz. Bu eğitimde sağlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren hiçbir bilgi ve belge satılamaz veya herhangi bir kâr amacıyla dağıtılamaz. Başka kurum ya da kuruluşlarca dokümanlarında yayınlanamaz.”

Detaylı bilgi için > http://igunsem.gedik.edu.tr/Egitim/cck